Gå till innehåll

Om mig

Jag som står bakom denna sida heter Lotta. Det jag arbetar med utgår i huvudsak från så kallad core shamanism (läs mer på sidan shamanism). Genom mina rötter är jag också påverkad av samisk shamanism och botekonst.

Máddu är namnet på min verksamhet, som jag bedriver vid sidan av mitt ganska vanliga vardagsliv. Så länge jag kan minnas har jag haft kontakt med de som gått före, med naturen och andevärlden. Det har tagit sig olika uttryck, framför allt har det varit ett sökande som jag i efterhand kan se har handlat om helande och om att lära känna mina rötter och mina förfäder.

En mycket viktig person på min väg har varit Staffan Ljung. Genom honom och hans undervisning fick det jag tidigare ägnat mig åt ett fokus. Han är mycket saknad i denna värld och jag är tacksam över att ha fått träffa och arbeta med honom.

Mitt shamanska arbete handlar om botande och helande. Harmoni och helhet är och har varit strävan när det gäller mitt eget helande. Harmoni och helhet är vad jag vill dela vidare.

Máddu är samiska och betyder ungefär ursprung, rot, härkomst. Jag har samiska och Gällivarefinska rötter. Botare och helare har funnits i min släkt långt tillbaka och in i denna tid. Jag känner ödmjukhet och stolthet inför att jag får vara en del av detta.