Gå till innehåll

Om mig

Jag som står bakom denna sida heter Lotta. Det jag arbetar med utgår i huvudsak från så kallad core shamanism (läs mer på sidan shamanism). Genom mina rötter är jag grundad i samisk shamanism och botekonst.

Máddu är namnet på min verksamhet, som jag bedriver vid sidan av mitt ganska vanliga vardagsliv. Botare och helare har funnits i min släkt långt tillbaka och in i denna tid. Under min uppväxt var det något självklart, men det var först som vuxen jag själv började lära. Vägen dit var ganska sökande och handlade mycket om helande och om att lära känna mina rötter och mina förfäder - att hitta tillbaka till, och fördjupa kontakten med de som gått före, med naturen och andevärlden.

De jag lär av finns framför allt i andevärlden, några av dem är mina förfäder, men där är också andra. Viktiga personer finns också i denna värld och en som betytt väldigt mycket är Staffan Ljung. Genom honom och hans undervisning har det jag tidigare ägnat mig åt fått ett fokus. Han är mycket saknad i denna värld och jag är tacksam över att ha fått lära av och arbeta med honom.

Mitt shamanska utövande handlar om botande och helande. Harmoni och helhet är och har varit strävan när det gäller mitt eget helande. Harmoni och helhet är vad jag vill dela vidare.

Máddu är samiska och betyder ungefär ursprung, rot, härkomst. Jag känner glädje och ödmjukhet inför att jag får vara en del av detta.