Gå till innehåll

Butik

Máddu.se webbshop är under uppbyggnad. Sortimentet på sidan är ett litet urval. Läs mer här.

Om du vill beställa finns ett formulär längst ner på sidan. Fyll i vad du är intresserad av, så återkommer jag med pris och betalningsuppgifter.

Betalning via bankkonto eller Swish.

Vit salvia (Salvia apiana) - Californian white sage

Salvia apiana används traditionellt av Nordamerikas urfolk, främst i västra USA. Bladen kan användas som rökelse, bland annat för rening. En "smudge stick" kan användas i en smudging-ceremoni, där man med en fjäder eller handen sprider röken för att rena t.ex. en person eller en plats.

Hur olika örter används och har använts av olika urfolk i Nordamerika har varierat. Samma ört kan ha olika användningsområden beroende på grupp eller tid på året. "Smudging" är en modern benämning och det användningssätt som är vanligt i moderna sammanhang har inte ett givet traditionellt ursprung.

Icke desto mindre är salvian en kraftfull medhjälpare. Dess kraft är renande och man kan använda den för att med röken rena sig själv inför ett andligt arbete, man kan rena en plats eller ett rum.

Lös vikt. Kvistar och lösa blad. Påse 40 g. 80 kr (OBS! Påsen på bilden innehåller 50g, den jag säljer innehåller 40g)

Smudge stick mini, 10 cm. 55 kr

Smudge stick stor, 25 cm. 120 kr

Abalone snäckskal

Abalonesnäcka, eller pauasnäcka, finns över stora delar av världen. Paua är maori och så kallas de runt Nya Zealand. Abalone är namnet i Australien och längs den amerikanska stillahavskusten.

Abalone har sedan länge fångats både för köttets och snäckskalets skull. Det finns flera olika arter och flertalet av dem är hotade. Det finns restriktioner kring fisket, både när det gäller vilka arter som får fiskas, hur mycket och hur stora de måste vara för att få tas upp.

De mindre snäckskal jag säljer kommer från Mexiko eller Sydafrika. De kommer från odlingar och har inte fångats fritt i havet. De stora skalen kommer från nya Zealand, från kontrollerat fiske som bedrivs för köttets skull.

Snäckskalen kan användas vid smudging, eller som fat att bränna rökelse.

Stor 15-17 cm 95 kr

  

Mellan 11-14 cm 110 kr

Rassel och naturljud

Pacay Rassel/skallra Bönskida från pacayträdet. Varierande längd: 40-50 cm. 140 kr

Jujubönor/calabarbönor Rassel/skallra Skal från jujubönor. Skalen är stora vilket ger ett mycket starkt och mörkt ljud. Bönskalens storlek: ca 5 cm. 210 kr

Cabalonga Rassel/vindspel Små bönskal som ger ett fint ljud. Kan även användas som vindspel. Längd 38-40 cm. 485 kr

Regnrör kaktus (Eulycnia acida) Diameter: 5-8 cm. Längd 50 cm: 240 kr. Längd 100 cm: 490 kr

Trum-cd

Michael Harner's Shamanic Journey - Solo and Double Drumming. 195 kr

Beställningsformulär

Fyll i vad du är intresserad av, så återkommer jag med pris och betalningsuppgifter. Betalning via bankkonto eller Swish.

Fraktkostnad tillkommer:

  • Försändelse upp till 1 kg, mått max L + B + H 90 cm 66 kr
  • Försändelse upp till 2 kg, mått max L + B + H 90 cm 99 kr
  • Försändelse därutöver enligt gällande porto.

Jag har kontakt med flera leverantörer av rökelser, tillbehör och instrument. Om du söker något som du tror kan passa in i sortimentet är du välkommen att höra av dig, så kan jag kanske ta in det.